De overzichtelijke opmaak met fantasievolle illustraties, grote noten en heldere tekst zorgen ervoor dat leerlingen prettig kunnen werken met dit vioolboek (88 pagina's).
Bekijk voorbeeldpagina's als slideshow

 

De meespeeltracks op de website horen bij het vioolboek.
De pianobegeleidingen zijn zó gecomponeerd dat de stukjes makkelijk zijn mee te spelen. De meespeeltracks maken het oefenen thuis leuker en voorzien de leerling tegelijkertijd van extra ritmische en harmonische input.
De vijftien basisliedjes uit hoofdstuk 2 zijn met een kinderkoor opgenomen en kunnen al vanaf de eerste les meegezongen worden. Het zijn de eerste vijftien tracks op de website.

 

Met de ritmekaartjes uit het vioolboek kunnen vijf basisritmes op een flexibele manier geoefend worden. De leerlingen kunnen de woordritmes klappen of op de viool spelen. Door de aantrekkelijke plaatjes en het ontbreken van tekst zijn de kaartjes geschikt oefenmateriaal voor jonge leerlingen.

 

Alle pianobegeleidingen die Oksana Polman heeft geschreven zijn gebundeld in dit apart verkrijgbare Pianoboek Deel 1 (56 pagina’s). Dit pianoboek wordt gebruikt door pianisten, docenten of pianospelende ouders om de vioolleerling te begeleiden.
Bekijk voorbeeldpagina's als slideshow

 

De werkbladen waarnaar in het lesboek verwezen wordt kun je vanaf de website uitprinten. Ze staan in het leerlingen-menu. De leerling vult het werkblad in en neemt het mee naar de vioolles.

 

Met deze spelletjes (notentrainers) kunnen de noten die de leerlingen leren in hoofdstuk 2 op een speelse manier geoefend worden.
Ze staan in het leerlingen-menu van de website.

 

De flitskaarten uit het apart verkrijgbare Flitskaartenboek ondersteunen het memoriseren en het automatiseren van de notennamen en de grepen op de viool. De kaarten uit het flitskaartenboek lopen parallel aan de lesstof van Deel 1 en Deel 2. In de vioolboeken wordt steeds aangegeven met welke flitskaarten de leerlingen kunnen oefenen.